lørdag, januar 30, 2010

Skiferie 2010

Vi er hjemme igen efter er perfekt skiferie. Ingen uheld overhovedet. Sneen var også dejlig tryg - næsten ingen isede flader, da der var kommet sne i ugen før og der kom noget nyt sidst på ugen. Vi var i Vrådal i en hytten "Sandbu 2", Vråliosveien 463, N-3853 Vrådal. Og igen i år alle 5, men for første gang uden hverken med min eller Annes søsters familie. Hytten ligger lige ved Vrådal kirke. Vrådal ligger ikke særligt højt, men vi besluttede os først i starten af januar og da kunne vi se at der var sne nok og at det var koldt nok til at den holdt sig. Sneen var rigtig god og der var helt postkort smukt oppe på fjeldet, hvor de enlige træer stod helt hvide - tungt læsset af sne, der også dækkede stammen. Midt på ugen havde vi en dag med noget vind, der fjernede den flotte sne fra træerne og gav os en lidt kold dag på bakken. Vinden skyldes nok et lavtryk, der skulle forbi i forbindelse med stomen Ask, der huserede i det nordlige Norge. Dagen efter var det heldigvis vindstille igen og vi fik lidt sne, der kunne give træerne lidt hvidt igen og pisterne lidt dejligt blødt sne. Malthe på 9 år fik godt gang i skiløbet og er nu meget hurtigere nede af pisten end jeg kan følge med til.

Vi var sidst på ski 2 dage sidste år i Påsken. Sidst vi var afsted alle 5 i en uge var i Skeikampen i 2007. De tidligere skiferier er listen her.

fredag, januar 01, 2010

Jul og Nytår

Jeg har en dejlig juleferie i år. Vejret er rigtigt julevejr i år. Her i Struer kom sneen først den 22. december, det har været tø ind i mellem, men her Nytårsdag er det det flotteste solskin, frost og med lidt ny sne. Kilen er frosset og for første gang i år er hele Kilen i dag med is. Man kan godt gå på den, men det er for tidligt at finde skøjterne frem. Svømmefuglene er væk - de er sikkert flyttet ud i Limfjorden.
Vi var i Holstebro for at skøjte forleden, men da regnede det. Malthe fik dog trænet lidt - det går langt bedre end sidste år.
Vi har været hjemme juleaften og nytårsaften. Og har haft en fredelig plan for julen, hvor der har været en god fordeling af at være ude og have tid hjemme.
Og så har vi været heldige at alle har været raske hele vejen igennem.

lørdag, september 19, 2009

I kajak rundt om Venø i flot vejr

I dag var så fjerde gang jeg var rundt om Venø - en tur på 25 km som jeg brugte en 4½ time på incl. en god ½ times pause i Venø havn. Jeg tog havkajaken idag, så nu er det to gange i turkajak og to gange i havkajak i år. Vejret var perfekt med sol og ikke megen vind. Jeg så sæler, men kun en enkelt ad gangen i vandet. De var ikke, som de plejer, på tangen på nordspidsen af Venø. Jeg tror, at det skyldes at der var en del, der gik tur langs stranden tæt på.
Der var mange sejlere ude i det gode vejr og der var masser af liv i Venø havn, hvor jeg spiste min madpakke i det dejlige solskin.

tirsdag, september 15, 2009

EPP2 prøve i havkajak

Efter en intens dag, hvor det lykkes for os at få IT-systemerne i drift kl 16:00, som planlagt, var jeg til havkajakprøve på EPP2-niveau i klubben klokken 17:30.
Prøven, som jeg bestod, var afslutningen på kurset, jeg startede på i juni.
Det sværeste i prøven synes jeg bestemt er eskimoredningen. Her skal man dreje rundt, så man hænger med hovedet nedad og så føre hænderne op af vandet og frem og tilbage langs kajakkens bund. En anden kommer så tilundsætning ved at styre kajakstævnen hen så ens hænder rammer den, hvorefter man rager fat i spidsen og trækker sig op. Det sværeste er at bevare tålmodigheden den korte tid det tager at få kontakt til den andens kajak. Ikke at man ikke nemt kan holde vejret langt længere. Øvelsen gik nu fint for mig i dag i første forsøg. Selvredningen kludrede jeg lidt i, men det gik da også.
Det var sidste dag i pointløbet, som jeg også har deltaget i de tirsdage, jeg ikke var til havkajak.
Pointløbet blev afsluttet med præmier til de 3 med flest point. Vi var mange og det var en rigtig hyggelig klubaften.

mandag, september 14, 2009

Tour de Gudenå 2009

Det var så mit fjerde Tour de Gudenå. En dejlig intens weekend med godt samvær med de andre fra klubben. Det var trættende i år med modvinden. Vestlig om lørdagen, hvor vi roede over Silkebogsøerne, der den ene efter den anden strækker sig mod vest. Og så drejede vinden om i nord/øst og friskede op i løbet af søndagen, hvor vi roede mod nord/øst fra Bjerringbro til Randers over Langå. Turen til Langå var dog nærmest med medvind, da vinden endnu ikke var drejet helt om endnu. Men fra Langå til Randers var vinden mod og tiltaget, hvilket gjorde mig ganske træt i de store rygmuskler inden, jeg nåede Randers.
Jeg roede i 8 timer de to dage og heri var der nok ca 3 kvarters pause. Et kvarter om lørdagen i Ry og ½ time i Langå søndag.
Jeg blev nr. 234 ud af 343 på de 58 km. I alt gennemførte 775 ud af 863 tilmeldte i år. Vi var 8 fra klubben, der roede de 58 km og så havde vi to med på den lange på 120 km. Alle gennemførte og det er mig ubegribeligt at de 2 kom igennem de 120, når jeg nu tænker på hvor træt jeg blev af den halve distance.
Alt i alt noget sværere end sidste år. Bølgerne i år var ikke helt små, men de kom pænt ind forfra, så det var ikke så svært at holde balancen.
Her til morgen mandag, var jeg stadig lidt påvirket at anstrengelserne, hvilket jeg ikke var sidste år. Jeg har ellers brug for fuld energi til ugen, hvor der er travlt på arbejde med at få nye IT-systemer i drift.

søndag, september 06, 2009

Weekend hvor 4 haner mistede hovedet, jeg fik en vandtur og var til barnedåb

I går slagtede vi de fire af de syv kyllinger, der var blevet til hane. Min del af arbejdet er hovedsageligt at svinge øksen.
Derefter var jeg på vandet i havkajakken for lige at træne inden prøven til EPP2 på tirsdag otte dage. Det blæste meget fra vest, hvilket gjorde at jeg først opgav at træne selvredning, idet jeg lynhurtigt ville være drevet langt ud på fjorden, hvilket jeg ikke synes var ok. Så jeg trænede lidt sideforflytning og støttetag. Roede derefter en tur ud til Venø-færgen og hjem igen. Nu var klokken lidt i seks og vinden noget svagere, så jeg fik lige en tur i vandet og en selvredning med.

I dag var vi til barnedåb med min brors Asger. Det var i Lønne kirke og derefter i sommerhus med partytelt. Det ville selvfølgelig have været dejligt med lidt sol, men vinden var slet ikke som igår, næsten vindstille mellem træerne og det regnede ikke ret meget. Alt i alt var det en dejlig dag.

mandag, august 31, 2009

Storeåløbet

Esben og jeg løb 10 km ved Storeåløbet igår. Vejret var med megen regn. Det gjorde ikke så meget mens vi løb, selvom der kom en kraftig byge, men det gjorde at det ikke var så hyggeligt at blive hængende efter løbet. Jeg løb på ca. 56 min, men der er endnu ikke kommet tider på nettet.
Med knap 2500 tilmeldte deltagere er det et stort flot løb
Sidste gang jeg var med i Storeåløbet var i 2003. Jeg fik ikke en helt så god tid, som i 2003, men på niveau med 2002.

onsdag, august 05, 2009

Ferie i SverigeVi kom hjem her til morgen tidligt efter er perfekt telttur til Sverige.
Afgang fra Struer søndag den 26. juli, alle fem i bilen, klokken er 12:50, km-tælleren viser 184900 og retningen er broerne til Sverige. Vi ankommer først på aftenen til Borstahusens Camping ved Landskrona. Ligger smukt med udsigt over Øresund og til Ven. Næste morgen tager vi ind til Malmø, nu viser km-tælleren plus 440 km. Vejret er perfekt, så vi har en god dag med butikker for de der nu synes om det. Jeg tager en kanalrundfart med Malthe og ser på den gamle by og miljøet omkring slottet. Næste dag, tirsdag den 28. juli, tager vi færgen over til Ven, lejer cykler og nyder øen, hvor der her i sæsonen er rigtig mange gule cykler og kun få biler. Vejret er stadigt godt - en enkelt lille byge, men ikke noget der betyder noget. Tycho Brahe Museet er den store seværdighed og er godt lavet. Der er noget for alle fra udendørs lege for den 8'te årige og masser af information og praktisk indføring i hans brug af sekstanter. Interessant at se hvordan han undersøgte planeternes baner før kikkerten blev opfundet.
Onsdag 29. juli tog vi tidligt fra Landskrona med retning mod Øland. Vejen går forbi Malmø, hvor vi brugte formiddagen. Vi delte os i to hold - et så chokolade fabrikken og jeg så museerne ved slottet.
Hvorefter vø kørte videre op til Øland, hvor vi fandt Ekerum Camping. Vi fik plads 72, se kort, mellem store fyrretræer. Minigolfen på pladsen er den bedste, jeg har set. Dels er der ved hvert hul en kort tekst, der fortæller om øens historie fra sidste istid og frem og giver lidt om seværdigheder. Dels var der gjort meget ud af omgivelserne til hvert hul, så det ilustrerede noget fra historien. Og endelig var hvert hul i to sværhedsgrader, hvilket er meget værd, når en på 8 gerne vil klare sig godt i konkurrencen. Seværdigheder på Øland er skov med meget gamle egetræer,Halltorps hage, lige ved campingpladsen og en hel speciel natur i Möckelmossen. Begge kan findes under seværdigheder på dette link.
Lørdag den 1. august kørte vi fra Øland mod Stockholm - km-tælleren stod nu på plus 1072. I Stockholm tog vi ind på Bredäng Camping. En rigtig god plads med flot natur med fjeld inde på pladsen og adgang til at bade i Mälaren, hvilket vi nu ikke prøvede. Der er 5 minutters gang til T-bane, hvor T13 bringer en ind til Gamle Stan på ca. et kvarter. Vasa museet var et gensyn, vi var der 1995. For Malthe var det selvfølgelig første gang og Karen og Esben var kun knapt 5 og 7 år gamle. Karen og jeg var på National Museet. I går tog vi formiddagen på Nobel museet inden vi kørte hjemad. K-tælleren viste plus 1542 ved afgangen fra Stockholm. Vi kørte med E4 langs Väneren, tog A40 ved Jönköping, spiste på Jensens Bøfhus i Borås og tog færgen fra Göteborg til Frederikshavn kl. 23:55. Jeg sov udemærket de 3 timer på færgen trods økonomi billet til godt 700 DKK incl 100 DKK i bookningsgebyr - vel for at jeg bestilte den over telefonen mens vi kørte mod Göteborg. Hjemme igen viser km-tælleren plus 2203. Alt i alt en rigtig god camping tur. Vejret var godt fra starten og blev endnu varmere hen igennem ugen.

fredag, juli 24, 2009

Venø rundt i havkajak

Jeg var for første gang rundt om Venø i havkajak. Det blæste alt for meget til turkajaken i dag, men med havkajaken var det en god tur. Da jeg nærmede mig tangen på nordkysten så jeg en sæl ligge på sandet. Jeg lod kajakken glide med vinden og først da der var to kajaklængder mellem os gled sælen i vandet for så at dukke op fire længder væk med hovedet ret mod mig. Dykkede så ned og kom efter lidt tid op kun to længder væk. Efterhånden som jeg gled længere ud mod den uderste spids så jeg at der var mange flere sæler der ude. Lidt efter kom jeg så tæt på at de gik i vandet på begge sider af tangen og så havde jeg 40 sæler, der alle rettede hovedet på mig. Ikke alle ca 40 på een gang - de dykker ned ind imellem og kommer så op et andt sted tæt på. Jeg mener at det er spættet sæl.

onsdag, juli 22, 2009

Løbetur og turenGodt at komme ud at løbe igen. Sidste gang på 9 km turen var den 7. juni. En mere aktiv tur end den lange dag foran Tour de France, hvilken jeg nu nød meget sammen med Esben. Det var kongeetapen og det danske hold, Saxo Bank, vandt.

søndag, juli 05, 2009

The Road / Vejen af Cormac McCarthy

Jeg læste The Road af Cormac McCarthy her i weekenden. Den er fantastisk - læs den. En letlæst bog på 307 sider, men ikke en let bog. Efter de første 100 sider tænkte jeg: Hvordan kan man bære at læse 200 sider mere af denne forfærdelige historie om en far og hans søn, der går af vejen i en verden, der er brændt op. Slutningen, de sidste få sider, læste jeg med tårer i øjene. Læs den.

Jeg fandt den med hjælp fra Struer bibliotek. Jeg var der nede og så udstillingen med nyheder. Der så jeg "Vejen" - en nyudkommet oversættelse af en amerikansk bog. Slog efter om de havde den engelske udgave, og det havde de. Jeg tog den engelske udgave for også at få styrket mit engelske, hvilket giver mig lidt ektra motivation til bruge tid på at læse skønlitteratur.

søndag, juni 28, 2009

Havkajak kursus i Struer Kajakklub

Jeg går for tiden på et havkajakkursus i klubben. Indtil nu har jeg udelukkende roet turkajakker og det er rigtigt interessent at lære noget nyt. Det at ro havkajak er både meget det sammen som at ro turkajak og meget anderledes. Undervisningen handler mest om styring, makkerredning og selvredning. Niveauet er EPP2 og er klubbens frigivelse til roning af havkajak efter det specielle relegement hertil. Min tidligere frigivelse til turkajak er ligeledes EPP2.

fredag, juni 26, 2009

Dimension Struer Gymnasium 2009

Vi var til dimension på Struer Gymnasium i formiddags. De musikale indslag var igen i år en stor oplevelse. Ligesom det selvfølgelig var en stor glæde at se Esben få sit eksamensbevis.
De var 204, der fik en eksamen eller med det ord, de unge hele tiden brugernår de ønsker hinanden tillykke, fik en hue.
Efterfølgende var der samlet fotografering, hvor Anne tog dette billede. Link til stort billede.


onsdag, juni 24, 2009

Hestevogn med studenter igen i år

Vi havde besøg af Esbens klasse i et kvarter her i eftermiddag i et pragtfuldt sommervejr. På billedet kommer hestevognen med de 29 studenter. Esben sidder her på bukken. I det gode vejr havde vi dækket op på terrassen og med stole lånt hos naboen var plads til det store hold.


tirsdag, juni 23, 2009

Esben blev student


Her i formiddags fik vi lov til at give Esben en studenterhue på.
Esben sluttede gymnasiet af med endnu en flot karakter - denne gang i samfundsfag. Om aftenen fejrede vi Esben og Sankt Hans med de venner, vi de sidste år har fejret Sank Hans med. Vores Sankt Hans-bål og Karens heks brændte flot i den dejlige aften.

onsdag, maj 27, 2009

Tante på FDF sommerlejr

Jeg var med Malthe på FDF sommerlejr her i Kristi Himmelfarts ferien.
Jeg var med som tante og det var en dejlig oplevelse.
Sommerlejren gik til hytten Tuta Vallis ved Holstebro. Det var dejligt at være med til en så vellykket gennemført sommerlejr. Lederne yder et stort arbejde og hvis jeg selv skal sige det, så gør tanterne det også. Vi var afsted fra onsdag eftermiddag til søndag eftermiddag og vi var stort set aktive fra 7 morgen til 23 aften.
På køkkenholdet(tanterne) var vi 5 det meste af tiden og vi havde et godt arbejdsfællesskab med godt humør og mange gode diskussioner. Men der skal også laves noget for at holde en 50-60 med mad, særligt når der ingen opvaskemaskine er og lejren kun har et komfur (billede fra Tuta Villis).
Jeg havde taget løbeskoene med, men det var der ikke tid til. Til gengæld fik jeg løbet lidt lørdag, hvor jeg deltog i en aktivitet, der gik ud på at børnene skulle smugle ting ind til basen og vi tolderne skulle fange dem og konfiskere tingene.

lørdag, maj 16, 2009

Kilen Rundt 10 km bestået igen

Det årlige Kilen Rundt løb på 10 km er for mig en test af formen. Jeg har nu deltaget 9 ud af de sidste 11 år. Og jeg glæder mig over at "have bestået" en gang til. Jeg nød løbet og tiden på 54:01 er jeg meget tilfreds med. Tiden er på linie med tidligere år og endda en smule bedre end sidste år:
2009/54:01,2008/54:19, 2007/55:09, 2006/54:00, 2005/56:21, 2002/54:41, 2001/52:53, 2000/53:26, 1999/56:17

søndag, maj 03, 2009

En weekend ude i solen.

I går var jeg med Struer Kajakklub rundt om Venø. 26 km i et vejr der nærmede sig godt sommervejr. Vi var 22 afsted og det var rigtigt hyggeligt.
I dag har jeg kløvet brænde. Vi var tre, der sammen havde lejet en god maskine for weekenden. Jeg brugte det meste af dagen i dag og nu ligger der et læs i indkørslen svarende til, når vi får et læs fra Brændegården.

tirsdag, april 14, 2009

Påsketur til Norge

Vi var på besøg hos Annes søster i Norge i påsken. De bor i Sandnes ved Stavanger. Det er et område med et klima meget som vores eget. Mildt og med en del regn. Men der er muligt at køre op i fjeldet for at stå på ski - også her i den sene del af sæsonen. Der skal godt nok køres i 3½ time, hvori der er en færgetur på godt 20 minutter. Men så er man også oppe i sneen i Røldal. Vi stod tidligt op og fik både fredag og lørdag en god dag i sneen. Det var godt nok lidt varmt, hvorfor sneen var lidt tung, men der var masser af den. Alle nedfarter var i brug og der var ingen hårde isede flader, så man behøvede ikke at være så bange for at falde og når man har en på 8 med, er det rart. Familine i Norge har et nært forhold til Røldal, idet de har et byggefirma Frøiland Bygg, der er med til at udvikle skistedet.
Turen til og fra fra Norge er blevet lidt hurtigere og det er godt. Dels er vejen fra Kristiansand til Sandnes blevet bedre med årene og dels er der nu kommet bedre ColorLine færger. De kalder dem Superspeed 1 og 2. De tager 3 timer og 15 minutter om turen fra Hanstholm til Kristiansand. Opholdet er også forbedret - fx er der bedre styr på temperaturen. Før enten trak det koldt eller også var det for varmt. Og så er der kommet en mulighed for at spille X-box, hvilket optog Malthe så meget, at han faktisk (ikke alene) måtte gå fra borde i Hanstholm, da han ikke nåede at komme med bilen.

lørdag, marts 28, 2009

Vi har fået broen sat op.

Jeg havde en dejlig dag i kajakklubben i dag med at sætte den bro op, vi og roklubben bruger til at komme i vandet fra.
Vejret var fint, samarbejdet godt og der var mødt mange op, så vi var nok til at bære de tunge brofag.

Nu synes jeg ikke selv at det var så godt vejr denne vinter til kajak - i et hvert fald kom jeg ikke ud.
Men det er ikke alle der har det sådan. Ove, der er over 80 år, har troligt været ude stort set hver dag.
En fortalte mig at at Bremdal-hjemmesiden har en video med Ove optaget den
2. jan 2009. Den viser hvordan man faktisk godt kan komme på vandet selvom der er lidt is: Link.

søndag, marts 22, 2009

En dag mere i kajak på Limfjorden i går.

Så er jeg da kommet i gang i år. 14 km i alt er ikke så meget. Jeg kom blot ikke ud denne vinter. Jeg synes, at der var mange weekenddage med blæst. Og der har faktisk også været dage med is på vandet selv om det ikke har været så streng en vinter. Så er skal lidt held til, hvis det både skal være godt vejr og det skal passe ind i, hvad man ellers skal.

søndag, marts 15, 2009

Første tur på vandet i år.

I dag var jeg på fjorden i kajak for første gang i år. Det var dejligt - sågar lidt sol. Men også lidt rigeligt med bølger til min smag, nu vandet er så koldt. Det er en 5-7 grader nu. Vinden var i nord med en smule øst i.

søndag, februar 22, 2009

Mit navns oprindelse.

Jeg hedder Sigaard. Historien bag det navn er, at en af mine forfædre havde en gård ved en sig, hvilket er et vådområde. Gården hed derfor Siggard og manden tog navn herfra. Senere hen skrev en præst navnet uden det ene g. Og så var det Sigaard. Dengang havde man så stor respekt for præsten, at det ikke blev rettet.
Gården Siggard ligger her:

Vis stort kort
Mod syd-øst var der tidligere et vådområde ned mod Tastum Sø, der nu er drænet.

onsdag, december 31, 2008

Ved udgangen af året 2008

Først lidt motionsstatistik:
Jeg var ude at løbe på denne årets sidste dag og kom dermed op på 252 km i år mod 217 sidste år. Ganske tilfredsstillende.
I kajakken blev det ikke til helt så mange km som sidste år: 534 i år mod 601 sidste år.
Motionscenteret har jeg ikke tal på, men efter at Esben har fået et kort for ca. et ½ år siden er det meget mere. De sidste måneder har vi været der 2 gange om ugen i de fleste uger.
Jeg tror meget på at dette motionsniveau er vigtigt for at jeg kan holde mit BMI i normalområdet og for ikke at få fx. dårlig ryg, som så mange har problemer med i et kontorjob som mit.
Alligevel kom jeg midt i november ud for at få en hovedpine, der gjorde at jeg tog piller hver dag i hvad der blev til 1½ uge. Efter en uge synes jeg at noget skulle gøres og jeg bestilte tid tre steder: Hos massøren,Fedtness.dk, på min arbejdsplads, hos lægen for en blodtryksmåling og hos optikkeren. Jeg fik en tid hos massøren fredag den 21. nov 2009, hvilket var efter 1½ uge med hovedpine meget af tiden. Massøren sagde at det var spændingshovedpine og efter massagen denne første gang, var jeg stort set ovre problemet. Ikke flere piller og efter 2 senere tider hos massøren, var jeg helt ude af problemet. Blodtrykket skal jeg alligevel have kontrolleret en gang i mellem og det var et år siden. Heldigvis var stadigt ikke for højt. Optikker-besøget gav mig endnu en brille, nemlig en skærmbrille. Så nu har jeg 3: En med glidende overgang, en læsebrille og så en skærmbrille. Altsammen blot fordi alderen giver lidt langsynethed.

mandag, oktober 27, 2008

Weekend på Bollegaard


I anledning af mors fødselsdag var hele familien på weekendophold på Bollegaard, der ligger tæt på mors fødeegn. Det er et dejligt hus, hvor de laver noget dejligt mad. Selvom huset er stort havde vi det for os selv og vi anvendte også alle 7 soverum. Et godt hus med en god stemning til en familie-komsammen.
Om lørdagen var vi på rundtur på mors fødeegn. Så kirken, skolen og hvor hun havde boet. Det sidste sted, hvor hun havde boet, var det der interesserede mig mest, idet jeg husker denne gård fra min barndom. Se nedenfor og se dette kort og Google Maps:

Vis stort kortMin søster og jeg gik her rundt og huskede tilbage. Det meste er stadigt præcist som dengang. Blot er det sjovt at se det, jeg dengang så som en stor have, nu er så lille bitte. Jeg har medtaget et billede af vandpumpen, da det dengang var der man fik sit vand. Der var ingen elektricitet. Lyset var gas og maden blev lavet på brændekomfur.
På kortet kan man se marken bagved, hvor de havde en ko eller to gående i tøjer. Over marken har vi jernbanen, som jeg også husker. Over den igen kommer vi ned til fjorden, hvor min bedstefar havde en fladbundet klinkbygget træjolle liggende. Denne roede han mig ud i. Jeg tror at vi fiskede. Han havde den for at kunne skære tagrør i fjorden. Dette var en af hans bibeskæftigelser en anden var at lave sivsko. Jeg husker den varme og bløde fornemmelse af disse.


lørdag, oktober 04, 2008

Supergodt kursus

Jeg var på 4. og sidste modul af et internt B&O projektlederkursus i denne uge. Vi tog afsted tirsdag sidst på eftermiddagen og kom hjem igen i går eftermiddags.
Af hensyn til de næste hold kan jeg ikke sige så meget om indholdet, men jeg kan sige at vi var 18 deltagere og en del instruktører.
Og jeg kan sige, at det at være så intensivt sammen med så dejlige mennesker, var en supergod oplevelse.

søndag, september 21, 2008

Sidste del af festlighederne i anledning af Esbens 18 års fødselsdag og min 50 års

Vi havde en dejlig weekend med familien på besøg og besøg på Venø Kro.

Vi fik den traditionelle ret Venø bøf.

Jeg selv har kommet en del på kroen siden B&O gav den første middag på kroen i 1984 i forbindelse med at jeg og Gert havde skrevet speciale på DTU i samarbejde med B&O.
I mange år havede EDB-afdelingen på B&O den årlige tradition at cykle en tul til kroen med ægtefæller/kærester og så spise Venø bøf på kroen, hvorefter vi cyklede hjem med den sidste færge ved midnat.
Traditionen gik tabt for nogle år siden - jeg tror p.g.a. at vi nu er for mange til at opretholde det samme nære forhold.

Det er meget lang tid siden jeg var ude at løbe sidst og det fik jeg gjort noget ved i dag ved at løbe den sædvanlige tur til Bremdal strand. Det gik heldigvis uden problemer - lidt langsomt, men ok. Men jeg har jo også roet og løbet en del på rulleskøjter i perioden.

søndag, september 14, 2008

Tour de Gudenå 2008

Jeg var med på Tour de Gudenå 2008 her i weekenden. Det var min 3. deltagelse. Efter 2 dejlige dage med 24 km i kajak i går og 33 km i dag, er jeg nu dejligt træt på vej i seng.
Vejret var ok i år, det var overhovedt ikke som sidste år.
Lørdag havde vi en medvind fra øst/øst-nord-øst. På nær sidst på Julsø, hvor bølgerne var lige rigeligt store efter min vurdering, havde jeg ikke bekymringer om at falde i.
Vi havde også en godt del sol og ingen regn. Perfekt.

mandag, september 08, 2008

50 år - fest

I anledning af at jg fylder 50 på onsdag havede vi fest i lørdags. Det gik rigtigt godt og vi var også lidt heldig med vejret. Vejrudsigten lød på regnbyger og en opklaring, der ikke skulle nå helt op til os. Men selv om vi fik en byge kort før gæsterne kom, var vi heldige at få sol til velkomstdrinken, så vi kunne komme ud på terrassen. Hele aftenen, og den del af natten vi brugte, hverken regnede eller blæste det. Det var meget værd for os, da vi havede et telt i haven til spisningen. Vi havde sat teltet helt op mod huset, så vi kunne gå direkte ind i stuen, når vi tog lidt af siden af teltet ned. På den måde blev teltet, hvor vi spiste 28, som en del af huset og mad-buffet m.v. kunne uden problemer være inde i huset. Hvade det regnet, kunne vi ikke have åbnet siden ind mod huset og alting havde været noget mere besværligt.
Vi havde gasvarme i teltet, hvilket medførte at det var i brug til godt ud på natten.

I fredags var jeg 17-20 med Malthe til sommerfest i fritidshjemmet. Det var også vigtigt, så jeg måtte få til andet end festforberedelse denne weekend.

onsdag, august 27, 2008

Så er det første barn flyttet hjemmefra

Hun flyttede til Aalborg i går og skal starte på Biblioteksskolen i morgen. Det skal vi herhjemme lige vænne os til.

fredag, august 22, 2008

Ønskeseddel

Jeg fylder snart 50.
Min ønskeseddel i den anledning er med et kajaktema. Iøvrigt ganske svarende til 40 års, hvor temaet var løb.

Ønskeseddel: